Пријем за кадетске шампионке БиХ у стоном тенису

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је организовао пријем за Марију Панић и Катарину Кучук, младе стонотенисерке Стонотениског клуба /СТК/ „Котор Варош“, које носе епитет најбоље кадеткиње и млађе кадеткиње БиХ.

Сакан, који је новчано наградио младе стонотенисерке, је рекао Срни да је посебно задовољство што шампионски сјај овом клубу дају они најмлађи.

,,У години јубилеја, када овај клуб слави десет година постојања, међу сјајним резултатима ове двије титуле првака БиХ у кадетској конкуренцији се посебно истичу. Искрено се надам да ће и у будућности достојно представљати локалну заједницу на домаћим и међународним такмичењима“, нагласио је Сакан.

Марија Панић /14/ тренира стони тенис четири године и осим шампионске титуле у кадетској конкуренцији успјела је ући и међу осам најбољих јуниорки БиХ.

,,Позвана сам и на окупљање кадетске репрезентације БиХ наредне године, тако да је иза мене изузетно успјешна година. Желим се захвалити начелнику на пријему и новчаној награди, која ће ми помоћи у остварењу зацртаних циљева“, истакла је Панићева.

Катарина Кучук /10/ је неприкосновена у категорији млађих кадеткиња, иако се овим спортом бави непуних 18 мјесеци.

,,Уз свакодневне школске обавезе успијевам да редовно тренирам и планирам да још дуго година играм стони тенис“, поручила је Кучукова.

Предсједник СТК „Котор Варош“ Драган Жарић каже да највеће заслуге за успјех младих стонотенисерки припадају тренеру Оливеру Ђурићу.

,,Он свакодневно тренира наших тридесетак младих нада, веома је посвећен овом спорту и акценат смо управо ставили на развој омладинског погона, иако имамо и десетак сениора“, каже Жарић.

По његовим ријечима СТК „Котор Варош“ је препознат у локалној заједници као клуб који сјајно ради са најмлађима.

,,Наше опредјељење је улагање у развој стоног тениса и улагање у дјецу, а кроз добре резултате нам се све враћа. Захвални смо начелнику Сакану на досадашњој подршци“, закључио је Жарић.