Пријем за представнике републичких институција

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уприличио је новогодишњи пријем за представнике републичких институција са подручја општине, банкарски сектор, адвокате, власнике стоматолошких ординација и трговинских радњи.

Начелник Сакан их је упознао са пројектима који су реализовани у овој години, од којих је најважнији реконструкција Дома здравља.

„Приближава се крају санација Дома здравља и асфалтирање приступног пута, неки радови су завршени у кругу Дјечијег вртића а неки су у току, асфалтирали смо Улицу патријарха Павла на Новом Насељу, а у плану нам је да од средстава добијених продајом шумских дрвних сортимената у наредној години асфалтирамо значајан број сеоских путева“, поручио је Сакан.

Сакан је указао да је и ове године настављен тренд запољшавања и да је стварни број људи који траже посао на Бироу за запошљавање све мањи.

Стоматолози су истакли проблем повећања комуналне накнаде за њихове ординације, која је, гледајући износ исте у сусједним општинама, ипак знатно мања.

Начелник Сакан је нагласио да су зимске службе спремне и да ће брзо интервенисати у случају сњежних падавина, али и да грађани морају бити свјесни чињенице да су приоритети у чишћењу путеви према Дому здравља, школама, вртићу и фабрикама које запошљавају велики број радника.

Проблем превоза средњошколаца из мјесне заједнице Вагани за Бањалуку остаје отворено питање које ће бити размотрено у што скорије вријеме.

Начелник Сакан је пожелио свима много успјеха у раду у наредној години, а испред СРД „Голубић“ је добио пригодан поклон.