Пријем за шампиона Балкана Борислава Богданића

 

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба „Младост“ Борислава Богданића који је освојио златну медаљу на Балканском првенству у Кавадарцима (Македонија).Сакан је похвалио Богданићеве резултате у овој години, али и осталих которварошких џудиста предвођених тренером Сејдом Татаром, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

„Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Богданића новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету, јер он на најбољи начин представља нашу локалну заједницу“, истакао је Сакан и уручио Богданићу 500 КМ.

Богданић је у категорији до 100 килограма у борби за златну медаљу савладао грчког репрезентативца Симеона Георгиадиса, а претходно је у полуфиналу био бољи од Црногорца Димитрија Вукотића. Такође, Богданић је као као члан мјешовите репрезентације БиХ освојио златну медаљу.

„На прошлогодишњој Балканијади сам освојио бронзу и на тај начин стекао неопходно искуство, што ми је помогло да сконцентрисано уђем у меч за златну медаљу, који сам ријешио у своју корист ипоном у продужетку“, истакао је Богданић и додао да му подршка Сакана значи много у његовој каријери.

Богданић је на овај начин остварио највећи успјех у историји которварошког џудоа и показао да је један од највећих мајстора овог спорта у Републици Српској.

Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб постоји од 1976. године и да је ово осма медаља са балканских првенстава, друга у сениорској конкуренцији.

„Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је препознао наш труд и рад у континуитету, а вјерујем да смо са 98 освојених медаља ове године оправдали указано повјерење“, нагласио је Татар.