Прикупљене 142 дозе крви

У јучерашњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљене су 142 дозе ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар општинског Црвеног крста Санела Кучук рекла је да се за четврту овогодишњу акцију пријавило 177 особа, од којих 35 није могло дати крв из здравствених разлога.

Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на четврнаест суграђана који су први пут доборовољно дали крв“, истакала је Кучукова.

Она је нагласила даје у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове течности.

Дејан Симић, који је познат као велики заљубљеник у природу, каже да ће наставити даривати крв све док га здравље служи и ту је за свакога коме буде требала помоћ.

,,Препоручујем свима да дарују крв, јер неће имати никакве посљедице по здравље“, поручио је Симић, који је данас крв дао 25. пут.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су грађани овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

,,Континуирана едукација, информисање и подизање свијести грађана о значају добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента“, истакао је Васиљевић.

У Котор Варошу има више од 800 добровољних давалаца крви, а јучерашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.