Привлачење инвестиција – циљ сајма „Експо 2018“

БАЊАЛУKА – Привлачење инвестиција и представљање потенцијалних пројеката, могућности за улагање и капацитета грађевинског сектора главни су циљеви специјализованог Међународног сајма некретнина и инвестиција у Бањалуци „Експо 2018“, који ће сутра бити отворен.

Дводневна манифестација, друга по реду, биће одржана у просторијама „Бањалучког сајма“, а организатори очекују више излагача и посјетилаца у односу на прошлу годину.

Организатор сајма Предраг Тешић каже да, осим великог броја домаћих, очекују и излагаче из Србије и Хрватске.

„Међу излагачима очекујемо инвеститоре у стамбено-пословне објекте, произвођаче и дистрибутере материјала за градњу, агенције за некретнине, пројектне бирое, архитекте, банке, осигуравајуће куће, инвестиционе фондове, општине и градове и све који имају инвестиционе пројекте или идеје и желе да се представе посјетиоцима и стручној јавности“, истакао је Тешић.

Он је додао да су у договору са Министарством трговине и туризма Републике Српске обезбиједили бесплатно штандове за све општине и градове које желе да се појаве на сајму.

На сајму ће бити организоване и панел-дискусије о темама успостављање катастра непокретности, регистар цијена непокретности, е-катастар, енергетска ефикасност објеката, индустријске и пословне зоне, јавно-приватно партнерство, инвестиције у енергетски сектор, пословне зоне, легализација некретнина и архитектура и туризам.

Партнери у организацији Сајма су Влада Републике Српске, Фонд за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Српске и Подручна Привредна комора Бањалука.

(Срна)