Промовисана духовна музика студенткиње Тијане Тепић из Котор Вароша

Которварошанка Тијана Тепић, студент треће године Медицинског факултета, промовисала је у Бањалуци ЦД духовне и народне музике „Избављење од туге“.

Тепићева каже да се идеја за овај ЦД појавила у трећем разреду Гимназије, када су на аранжмане пјесама додати савремени ефекти.

Четири духовне и четири народне пјесме звучале су природније када смо композиције прилагодили савременом човјеку, а велику захвалност што је ЦД угледао свјетло дана дугујем мојој породици„, истакла је Тепићева, која је прије три године објавила збирку пјесама „Једна суза и загрљај у свијету“.

Јереј Живко Илић нагласио је да је веома значајно то што је Тијана своју духовну и народну музику промовисала и дала допринос у години када се обиљежава 800 година од аутокефалности Српске православне цркве.

Њена музика је црквено појање, молитва у нотама која духовно оплемењује човјека. Моја духовност је већа што сам имао ту част да јој предајем вјеронауку, а обликујући је као личност Тијана је отворила нову животну епоху„, рекао је Илић и додао да Тијанине пјесме уносе радост у срца.

Професор Зоран Пејашиновић истакао је да је Тепићева писањем поема и свирањем клавира још у гимназијским данима показивала склоност према духовној и народној музици.

Назив албума јасно говори да је Тепићева у вјери и музици тражила избављење од туге, јер живот је Божији дар и на човјеку је да пронађе начин како да се избави од туге„, поручио је Пејашиновић.

О албуму „Избављење од туге“ говорио је и професор Горан Баштинац који је рекао да Тијанин глас представља оркестар вокала који је актуелизован и подржан атмосфером како би композиције звучале природније.

Промоција је одржана синоћ у Јеврејском културном центру „Арие Ливне“.