Prva i druga nagrada o poznavanju lika i djela Nikole Tesle u Beogradu pripala učenicima SŠC „Nikola Tesla“

Učenici SŠC „Nikola Tesla“ iz Kotor  Varoša,Vida Vučanovic i Nikola Kalamanda u pratnji prof. Smiljić Djordja prisustvovali su u Beogradu dodjeli nagrada i priznanja koja su osvojili na takmičenju o poznavanju lika i djela Nikole Tesle,a koju je organizovala Teslina naučna fondacija čije je sjedište u Filadelfiji,SAD.

 

Naime, učenici škola iz regiona koje nose ime Nikole Tesle pozvane su da uzmu učešće u takmičenju koje se sprovodilo u četiri kategorije: test znanja, likovni radovi, literarni radovi i izrada modela i maketa inspirisanih patentima Nikole Tesle.

Pod mentorstvom prof.Smiljića,učenica Vida Vučanovic napisala je pjesmu „Tesli za rodjendan“ sa kojom je osvojila drugu nagradu,dok je Nikola Kalamanda napravio maketu Teslinog oscilujućeg transformatora za koju je osvojio prvu nagradu.

Rezultat nasih ucenika je izuzetno značajan,s obzirom da je na takmičenju učestvovalo preko 40 osnovnih i srednjih škola iz Srbije i regiona. Dodjela nagrada i priznanja organizovana je na Univerzitetu Singidunum u Beogradu u okviru obilježavanja Dana srpske dijaspore.