Првачићима подијељени саобраћајни буквари и бојанке

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручио је данас директору Основне школе /ОШ/ „Свети Сава“ Душану Петрушићу бесплатне саобраћајне букваре и бојанке за 154 првачића са подручја ове општине.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске обезбиједила је у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Србије бесплатне саобраћајне букваре и саобраћајне бојанке за укупно 9 хиљада првачића на подручју Републике Српске.

„Увјерен сам да ће саобраћајни буквари који су данас подијељени дјеци заиста служити својој сврси и да ће се првачићи на један прави и симпатичан начин упознати са свим правилима која важе у саобраћају, те ће на тај начин допринијети већој безбједности свих учесника у саобраћају“, рекао је начелник Сакан.

Директор ОШ „Свети Сава“ захвалио се Агенцији за безбједност саобраћаја на додијељеним саобраћајним букварима, али и начелнику општине Котор Варош што је подржао ову активност.

„Част нам је што смо данас у нашој школи одржали промоцију саобраћајног буквара под називом „Пажљивко“, у којем дјеца могу видјети и прочитати основне кораке у саобраћају“, додао је Петрушић.

У централној Основној школи „Свети Сава“, њеним подручним одјељењима у Врбањцима, Забрђу и Присоју, и у подручним школама у Масловарама и Шипрагама у нову школску годину уписано су 154 првачића, што је за седам ученика више него прошле године.