Раденко Чупић дугогодишњи функционер ПДП улази у Народну скупштину РС

Функционер ПДП из Kотор Вароша, Раденко Чупић, сјешће на место Драшка Станивуковића у Народној скупштини Републике Српске.

Након што је један од најактивнијих народних посланика изабран за градоначелника Бањалуке и самим тим неће више бити народни посланик, на његово место улази, према изборном закону, наредни кандидат с листе који је прешао унутарстраначки праг од 20 одсто.

Подсећамо да је Станивуковић на Општим изборима 2018. био рекордер по броју освојених гласова за народног посланика, јер је за њега гласало преко 20.000 људи и тако је једини у својој страниц прешао праг од 20 одсто.

С обзиром на то да је једини који је прешао овај праг, мандат се додељује кандидату који је био највише позициониран на листи, без обзира на то колико је гласова освојио. Чупић је био трећи на листи ПДП и освојио је 4.460 гласова.

Тако ће он замјенити Станивуковића у НСРС, исто као што је његов странички колега Јово Савановић умјесто њега ушао у бањалучку Скупштину, након што је Станивуковић освојио мандат народног посланика.

Чупић дугогодишњи функционер ПДП

Раденко Чупић, рођен 22.05.1961. године у Масловарама. Основну школу је завршио у Масловарама, а гимназију у Kотор Варошу. Педагошку академију одсјек историја-географија је завршио 1982. године у Бањалуци, а на Природно математичком факултету је стекао звање професора географије.

Радио је у основној школи ,,П.П.Његош” у Масловарама, прво као наставник а после као њен директор.

Од 1998. године је запослен у СО Kотор Варош, као начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатности, затим замјеник начелника општине.

Маја 2003. године именован је на функцију начелника општине. У неколико мандата је био одборник у Скупштини општине Kотор Варош. Ожењен је и отац два сина, дјед је двоје унучића.