Радна посјета представника Привредне коморе РС Општини Kотор Варош

Предсједник подручне привредне коморе Бања Лука Горан Рачић са својим сарадницима посјетио је данас општину Kотор Варош гдје је заједно са начелником општине Далибором Вучановићем и привредницима разговарао о привредној ситуацији у которварошкој општини.
“Данас смо имали веома квалитетне разговоре са Начелником општине и которварошким привредницима, ради се о предузећима која запошљавају велики број радника и имају план да шире своје капацитете. Разговарали смо о томе како Привредна комора може овим предузећима да обезбједи повољан привредни амбијент како би неке од својих активности које раде у региону, преусмјерили у Републику Српску. У погледу запошљавања и брзих процедура Општина Kотор Варош је увијек била на располагању привредницима. Са представницима Општине смо разговарали како Привредна комора може на нивоу државе системски помоћи, како да привредници што брже дођу до грађевинских дозвола, као и да се регистрација предузећа врши за три дана по систему „ван стоп шоп“, рекао је Рачић.
Током састанка разговарало се и на тему запошљавања, развоја и инвестиција, те стварања привредног амбијента који би који би у наредном периоду привукао још страних инвеститора на простор Републике Српске.
„Охрабрујуће је да се капацитети которварошких предузећа проширују, и до краја године се очекује повећање броја радних мјеста, што је најбитније за сваку локалну заједницу, па тако и за нашу. Привредници су изнијели своју проблематику и ми смо заједно са њима тражили начине да убрзамо процедуре њиховог улагања и ширења предузећа“, истако је Вучановић.
Састанку су поред Вучановића и Рачића, присуствовали представници општине и которварошких предузећа. В.Ђ.