„Рапорт“ Додику, потом оставка

Главни ревизор Душко Шњегота Парламенту Републике Српске поднио је оставку као и његов замјеник Дарко Пејић.

Потпуни обрт у случају главног ревизора Републике Српске. Душко Шњегота до јуче је бранио ревизорски извјештај о консолидованом буџету, данас је мандат ставио на располагање Народној скупштини Републике Српке.

Било је баш онако како је наредио Милорад Додик. Душко Шњегота јутрос је био у Палати Републике. Разговарао је са Милорадом Додиком. О детаљима са тог састанка није желио да говори у телефонском разговору са новинарима БН телевизије. Све што треба да се за сада зна написао је каже у оставци.

Очигледно је да је главни ревизор подлегао политичком притиску и оном што му је по свему судећи речено на рапорту у Палати Републике.

О оставци Душка Шњеготе и консолидованом дефициту расправлајће се у Парламенту Српске.

Предао се Душко Шњегота, али није Зоран Тегелтија. Наставио је са критикама и оптужбама на рачун главног ревизор, а некада свог бившег помоћника.
Оставку није желио да коментарише. Коментарисао је оно што је ревизија констатовала у извјештају о консолидованом буџету. Све је каже неистина.

Опозиција која је претходних дана здушно бранила Душка Шњеготу и била спремна чак на физички обрачун у Парламенту и напуштање сједница, данас шокирана.

Укинута је независна ревизорска контрола. У РС више није сумрак, већ потпуни мрак. Само су неки од данашњих опозиционих коментара.

Поједини сматрају да је Шњегота послао лошу поруку грађанима да се не исплати борити против неправилности.

Још јуче је главни ревизор тврдио да остаје при оном што је ревизија открила анализирајући извјештај о конослодованом буџету. Биће занимљиво чути да ли ће при томе остати обраћајући се у Парламенту.

Опозиција ће тражити измјену дневног реда како би се већ на наредном засједању нашо сучај „Шњегота“.

Поједини медији објавили су да се Душко Шњегота синоћ састао у једном угоститељском објекту са генерланим директорм РТРС Драшком Милиновићем.

Други то виде као састанак на којем је главном ревизору објашњено како ствари стоје. А показало се да стоје тако да је моћ та која одлучује о свему и у свему. АТВ