Саднице платана украсиле шеталиште на ријеци Врбањи

Радници Општинске управе Котор Варош предвођени начелником Зденком Саканом данас су посадили 17 садница платана дуж шеталишта од моста у насељу Котор до купалишта Брана.

Осим декоративног ефекта, разлог одабира баш ове врсте дрвета огледа се у дуговјечности и отпорности платана, прије свега на прашину, дим и друга аерозагађења, због чега представља једну од најбољих врста која се користи у парковима и дуж шеталишта.

Начелник Сакан је подсјетио да ова прекрасна алеја платана, која ће бити понос будућим генерацијама, представља наставак пројекта уређења градског шеталишта.

Након што смо асфалтирали ову дионицу данас смо посадили нове саднице које ће, осим уљепшавања овог дијела шеталишта, такође бити јако важне за заштиту природе“, рекао је Сакан.

Вриједност овог пројекта је 3.370 КМ, од чега је општина издвојила 90 одсто средстава, а преостали дио Фондација „Мозаик“.

Радници Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију су данас посадили 41 садницу ловора вишње на двије локације, у насељу Брегови и у центру града.

Из Општинске управе је упућен апел суграђанима да чувају приуроду и све оно што град чини још љепшим.