Саобраћајни знакови на мети вандала

Осим штете која настаје као посљедица саобраћајних незгода, саобраћајну сигнализацију на подручју општине Котор Варош у посљедње вријеме све чешће уништавају и несавјесни појединци.

Саобраћајна сигнализација константно се уништава на разне начине – од исписивања графита, лијепљења наљепница, рушења, до ломљења и тоталног уништавања. Такође је украдено неколико саобраћајних знакова, о чему је обавјештавана и надлежна полицијска станица„, поручили су из Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију .

По њиховим ријечима несавјесни грађани најчешће уништавају или оштећују саобраћајну сигнализацију око празника и љети за вријеме забавних манифестација.

И послије свих упућених апела и упозорења, број ових појава и даље не опада.

Посљедице овог вандалског понашања могу бити трагичне јер неовлаштеним уклањањем, односно оштећењем и уништавањем, возачи немају информацију која им је неопходна за безбједно кретање, а самим тим у опасност се доводе и пјешаци који се туда крећу„, истакли су у Одсјеку за инспекцијске послове и комуналну полицију.

Из Општинске управе су апеловали на грађане да не уништавају саобраћајну сигнализацију и да оштећења пријаве на број телефона 051/783-649.

Извор: СРНА