Саопштење за јавност

На данашњој хитно заказаној сједници општинског Штаба за ванредне ситуације констатовано је да је лице заражено вирусом корона, запослено у предузећу “Механичке конструкције”, изјавило хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља “Свети Пантелејмон” да је било у контакту са свим запосленим у наведеном предузећу.

На основу његове изјаве хигијенско-епидемиоилошка служба Дома здравља је затражила у петак усменим путем податке о свим запосленим лицима предузећа “Механичке конструкције” како би им се изрекла мјера кућне изолације.

По одбијању сарадње у току данашњег дана упућен је и писмени допис испред општинског Штаба за ванредне ситуације и которварошког Дома здравља да се доставе тражени подаци како би здравствено – санитарни инспектор могао издати рјешења о кућној изолацији, али исти су доставили непотпуне податке и даље одбијајући сарадњу.

Из предузећа “Механичке конструкције” су одбили сарадњу из само њима познатих разлога и на тај начин довели у опасност све запослене раднике овог предузећа и све грађане општине Котор Варош у погледу даљег ширења вируса корона.

Општински Штаб за ванредне ситуације је донио одлуку да се против одговорних особа из предузећа “Механичке конструкције” поднесе кривична пријава због угрожавања здравља људи, те да Полицијска станица Котор Варош изврши провјеру свих навода и сазнања изнесених на данашњој сједници Штаба везано за предузеће “Механичке конструкције”.

Позивају се сви запослени у предузећу “Механичке конструкције” и друга лица која су радила у протеклих 14 дана у наведеној фабрици да се као савјесни и одговорни грађани јаве у Дом здравља на телефон 051 785 506 (радним даном до 15.00 часова) и на број 051 785 704 (поподне и викендом).

Општински Штаб за ванредне ситуације је именовао тим који ће у року од 24 часа извршити идентификацију свих лица и истима ће здравствено-санитарни инспектор издати рјешења о кућној изолацији.