Сара Марић освојила бронзу на Европском купу

Европски куп ,,Европа ОПЕН“ за сениоре и сениорке који је одржан за викенд у Сарајеву окупио је 264 такмичара из 31 државе Европе и свијета.

Которварошане су представљали Сара Марић и Душко Јанковић. Душко је већ у I колу изгубио од Румуна Сзиларда Радвански, који је у наредном колу изгубио од Италијана Андрее Ђисмондо, тако да није имао могућности да оствари нешто у репасажним борбама.

Сара Марић која је била успјешнија, наступила је у категорији +78кг и у првом колу се састала са Холанђанком Кармен Дикстра од које је изгубила, а која је на овом такмичењу заузела друго мјесто. У репасажној борби Сара се сусрела са Барбари Шрафт Махбоубех коју је успјешно савладала и освојила треће мјесто и бронзану медаљу.

Освајањем ове медаље, појачала је мјесто на свјетској ранг листи, а клуб је наступима у овој години освојио 150 медаља од чега 39 златних, 34 сребрене и 77 бронзаних медаља, од којих једну са првенства Балкана и једну са Европског купа.

,,Слиједећи наступ наших такмичара је на првенству Босне и Херцеговине за млађе сениоре и сениорке, које се одржава у Сарајеву а истовремено и међународни турнир ,,БиХ и Нипон“ на коме ће наступити одређен број наших такмичара и такмичарки који су се квалификовали на првенству Републике Српске. Освајањем бронзане медаље Саре Марић на ,,Европа опен“ у Сарајеву можемо бити веома сретни и поносни, јер тиме доказујемо да смо способни формирати врхунске такмичаре и такмичарке, способне да се доказују и на међународној сцени“ – изјавио је тренер клуба Борислав Богданић.