Саша Јошић освојио сребро на првенству Босне и Херцеговине

На првенству Босне и Херцеговине за сениоре и сениорке, те полетарце и полетарке одржаном у суботу 5.3.2022.године у Бијељини учествовало је 288 такмилара и такмичарки из 47 клубова Босне и Херцеговине.

Испред клуба из Котор Вароша наступило је двоје такмичара у категорији полетараца и полетарки и то Ивона Вишњић полетарка у категорији до 28кг и Саша Јошић полетарац у категорији до 46кг.

Звјездана Мијић која је освојила бронзану медаљу на првенству Републике Српске у категорији сениорки до 63кг није учествовала на државном првенству. На овом првенству освојена је сребрена медаа која је припала Саши Јошић.

Исти је у овој категорији био шампион у РС а потврдио је висок квалитет на државном освојивши друго мјестои вице шампинску титулу, док је Ивона Вишњић је прошла два кола да би изгубила у полуфиналној борби. У наредној, репасажној борби за бронзану медаљу изгубила је и тако остала за исте.

Освајањм ове сребрене медаље, такмичари из нашег клуба у три наступа у овој години освојили су укупно 11 медаља од чега двије златне и једну сребрену и осам бронзаних медаља.