Шербеџијин „Сувишан човјек“ обогатио „КВАРТ 2016“

Изведбом монодраме „Сувишан човјек“ београдског глумца Стевана Шербеџије у которварошкој кино-сали, синоћ је завршен и трећи дан фестивала позоришта „КВАРТ 2016“. Бриљантна глума Шербеџије задивила је которварошке љубитеље позоришта, који су своје мишљење о представи дали на њеном самом крају, када су глумца наградили са дугим и громогласним аплаузом. Шербеџија који је Академију умјетности завршио у Бања Луци, написао је текст за ову представу и сам је режирао, а инспирацију је нашао у дјелу Фјодора Михајловича Достојевског „Записи из подземља“.

„Трудио сам се да путем трансформација обогатим своју игру и текст, у чему сам надам се и успио. Ова представа је израз мог личног бунта, „Записи из подземља“ су ми послужили као срж текста који сам написао, прилагодивши неке ствари, адаптирао сам и дописао неке своје мисли“, рекао је Шербеџија.

Свакодневица коју је Шербеџија приказао у овој монодрами, је нешто што нас окружује. Он се потрудио да различите животне ситуације прикаже кроз сцене, на шта је публика изузетно добро реаговала.

„КВАРТ 2016“ у организацији ЈУ Центар за културу, спорт и информисање, наставља се вечерас од 20 часова  урнебеснoм комедијом „Ко је овдје идиот?“ у извођењу глумаца Милана Калинића и Срђана Ивановића.

stevan 2