Шест повратничких породица добило грађевински материјал за куће

Представник Федералног министарства за избјегла и расељена лица и шест повратничких породица у општини Котор Варош потписали су уговоре о додјели грађевинског материјала за изградњу и реконструкцију стамбених објеката.

Корисници помоћи одабрани су путем јавног позива којег Министарство имплементира на цијелом територију Босне и Херцеговине у повратничким срединама, а пакети грађевинског материјала додјељују се на основу броја чланова у домаћинствима и степена оштећености стамбених објеката.

Из Федералног министарства су истакли да су још увијек су велике потребе за изградњом стамбених јединица, а заинтересованост за повратком никад није престала.

Настојимо кроз стамбени минимум и кроз подршку у одрживом повратку дати подршку и олакшати живот“, поручили су из Министарства за избјегла и расељена лица Федерације БиХ.

Шериф Мујановић, један од потписника уговора, рекао је како ће напокон добити боље услове становања.

Ово за мене значи много јер ми је кућа била уништена и живио сам у братовој кући. Сада ћу са својом породицом имали властити кров над главом“, поручио је Мујановић уз захвалност ресорном министарству на донацији.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио добру сарадњу са федералним Министарством за избјегла и расељена лица.

„Ми у континуитету настојимо омогућити нашим суграђанима да остваре нормалне услове за живот и реализацијом бројних пројеката то и показујемо у пракси“, поручио је Сакан.