СИЈА СРЕБРО КАО ЗЛАТО

Кошаркаши Србије поражени су од репрезентације Словеније са 93:85 у финалу Евробаскета. Сребро за „орлове“ је велики успех на овом шампионату, али и поред тога су били неутешни. Владимир Лучић није могао да сакрије сузе, иако су он и саиграчи пример како се бори за Србију, а колико цијени нашу репрезентацију и Салетове пулене показао је Горан Драгић. Најбољи играч ЕП је пришао да га утеши и тако је настала вероватно најбоља фотка првенства.

Александар Ђорђевић извукао је максимум из ове екипе и поред изостанака прве „петорке“ ( Тедосић, Јокић, Недовић, Радуљица, Калинић ), мало му је фалило да се попне на кров Европе, али и ово сребро сија као злато.

– Моји планови? Клуб, за неколико дана. Пре тога опроштајна утакмица Дуде Ивковића, 20. септембра у Атини. После утакмице у Атини почиње мој рад са Бајерном. Идемо на турнир у Задар већ 21. септембра. Онда квалификације, да видимо како ћемо, на који начин… Имамо две утакмице на страни, у Немачкој и Аустрији, можда се деси да се окупимо негде ван Србије, да се не окупљамо у Београду, па да путујемо, него да будемо директно на месту. Видећемо. О томе смо већ размишљали, ако ме не отерају, ту сам! – поручио је Ђорђевић и тако најавио могућност да ипак не остане на клупи репрезентације и после великог успеха.

Богдан Богдановић је члан најбоље петорке шампионата Старог континента. Српски ас је партијама током групне фазе, а поготово у нокаут фази, апсолутно заслужио место међу најбољим кошаркашима Европе. Поред Богдановића, прву петорку чине и Словенци Лука Дончић и Горан Драгић, који је уједно и најбољи играч (МВП) Евробаскета, Рус Алексеј Швед и Шпанац Пау Гасол.