Сјећања: Модернизација путне мреже

„Которварошки лист“ је у свом 25-том броју, од 10. октобра 1976. године објавио прилог о радовима на модернизацији магистралног пута Котор Варош – Теслић.
У прилогу под насловом „Нови километри асфалта“ се наводи да је наведене године највеће интересовање владало за ток радова на модернизацији пута према Теслићу.
Загребачко Грађевинско предузеће „Виадукт“ је са мањим прекидима обавило радове на полагању првог слоја асфалта до насеља Дабовци у дужини од осам километара. Очекује се да ће до краја сезоне бити асфалтирани и неки прекиди, посебно онај у Рујевици, гдје је сваодневно отежан саобраћај .
„Упоредо са радовима на траси према Врбањцима одвијали су се већ друго љето и радови на уређењу дионице кроз град. Ових дана у току је полагање другог слоја асфалта, а за очекивати је да ће бити асфалтиран и припремљен дио трасе до новог моста. Пјешаке највише радује уређење тротоара, чиме се бар донекле ублажава по њих опасност од брзих возила – наводи се у прилогу „Которварошког листа“.
У току 1976. године обављени су завршни радови на изградњи преко 60 метара дугог моста на Врбањи, којег је успјешно изградило Грађевинско предузеће „25.новембар “ Челинац.
У нови мост уграђено је преко 600 метара кубних бетона и око 60 тона жељеза. Радници челиначког предузећа су почели изградњу моста на Босанци, а уговорена је и изградња моста у Стислама.
Тако је прије више од 39 година писао „Которварошки лист“ о модернизацији дуго очекиване магистрале… Д.К.