Сјећање на погинуле борце треба да остане трајно

Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске, те им одао захвалност, истичући да се бол и туга породица не могу умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

,,Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Нарић.

Представници Борачке организације, Полицијске станице Котор Варош и општине положили су вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама Борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић честитао је свим борцима данашњи празник и апеловао на слогу и јединство о стратешким и виталним питањима за Републику Српску.

,,Чувајући тековине одбрамбено-отаџбинског рата, шаљемо поруку да нема прече и важније ствари него да потомци чувају вриједности својих предака. Ово је још једна прилика да се присјетимо значаја који су они дали у стварању Републике Српске и опстанку српског народа на овим просторима“, истакао је Савановић.

Он је подсјетио да се у свим мјесним заједницама ове општине током цијеле године одржавају парастоси и на тај начин чувају успомене на погинуле борце, а у сарадњи са општином Котор Варош урадило се много на изградњи спомен-обиљежја у свим мјесним заједницама, као и на њиховом очувању и уређењу.

Честитајући крсну славу Борачкој организацији, начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио је да борци који су дали живот за свој завичај и Републику Српску не смију бити заборављени.

,,На данашњи датум са посебним пијететом и вјечном захвалношћу одајемо дужно поштовање свим родољубима који су, бранећи право на живот и слободу српског народа, одиграли одлучујућу улогу у одбрани и очувању Републике Српске“, поручио је Сакан.