Служен молебан у храму Рођења Пресвете Богородицe

У храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу у поноћ је служен молебан поводом православне Нове године.

Молебан је служио парох которварошки Живко Илић, који је пожелио вјерницима да са оптимизмом и јаком вјером уђу у Нову годину, да се поправе и чине добра дјела.

Јереј Илић позвао је све вјернике и људе добре воље да узму учешће у светој литургији и пливању за Часни крст на Богојављење, које ће и ове године бити организовано у Котор Варошу.

Бројни Врбањчани дочекали су Православну нову годину код цркве Светог Пророка Илије, у коме је свештенство служило молебан за срећно и успјешно ново љето.

Парох врбањачки Мирко Батар је поручио да је пут српскога народа пут истине и живота, те пожелио да слога, мир и јединство преовладавају у Новој години.

За окупљене грађане било је припремљено кувано вино, а за малишане, који су присуствовали молебану, новогодишњи пакетићи.

„Захваљујем представницима Удружења за промоцију и значај спортске рекреације, који су обезбиједили пакетиће за наше најмлађе вјернике, чија је обавеза да баштине традицију доласка на молебан“, истакао је Батар и даровао фудбалске ветеране који већ четврту годину увесељавају врбањачке малишане.

Већина Которварошана прославила је Нову годину по јулијанском календару у својим домовима, а они млађи су се забављали у клубовима, кафићима и ресторанима.

Извор: СРНА