Служен парастос за 16 срба из Сердара

Данас 17.09.2015. године на гробљу у доњем Ободнику служен је парастос за 16 срба из Сердара, које су на данашњи дан 1992. године убили припадници муслиманских снага. Најмлађа жртва злочина у Сердарима имала је четири године а најстарија 60 година. Предсједник Борачке организације Котор Варош Госто Тривуновић поздравио је присутну родбину и пријатеље трагично настрадалих, представнике општине, полиције и медија рекавши да је овај злочин један од најтежих у протеклом рату. – Народна пословица каже : „Ко заборави прошлост, ни будућности неће имати“, тако и ми не смијемо да заборавимо прошлост да би имали будућност – рекао је Тривуновић, предсједник Борачке организације Котор Варош. – Задњи смо жељели рат а први смо оптужени док правда још увијек није стигла оне који су починили злочин у Сердарима јер је пресуда која им је изречена оспорена на Апелационом суду – додао је Тривуновић.

У нападу муслиманских снага на Сердаре у зору 17. септембра 1992. године убијени су Бранко (60), Босиљка (53), Јеленко (31), Радмила (21), Славко (60), Данка (54), Драго (47), Мирко (31), Славиша (22) и Споменка Сердар (19), Љубица (40), Слободанка (12) и Сњежана Тепић (4), Никола Дукић (40), те Славко (55) и Славојка Бенцуз (21).

Представници општине Котор Варош и Борачке организације општине Котор Варош положили су вијенце у помен на трагично настрадале мјештане Сердара.