Служена божићна литургија

Треба вољети и оне који нас не воле, јер је у томе тајна мира и љубави Божије и тајна побједе, поручио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који је јутрос служио божићну литургију У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу.

„Данас испраћамо божићни пост у који се улази смирено и скромно да бисмо на достојанствен начин дочекали најрадоснији хришћански празник“, истакао је Нарић у обраћању вјерницима.

Он је упутио божићну честитку парохијанима и људима добре воље, пожељевши да празник прославе са породицом и пријатељима у срећи, здрављу и весељу уз традиционални поздрав „Мир Божији – Христос се роди“.

Божићној литургији присуствовао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је честитао свештенству Српске православне цркве и суграђанима најрадоснији хришћански празник – Божић.

„Божић је прилика да се окупимо у топлини породичног дома, испуњени радошћу рођењем Исуса Христа, љубављу према ближњима и надом за бољу сутрашњицу“, поручио је Сакан.

Након причешћа вјерницима је прочитана посланица Његове светости патријарха српског Иринеја.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је позвао све парохијане да се и ове године окупе у великом броју на традиционалној манифестацији пливања за богојављенски Часни крст, коју организује Удружење за промоцију и значај спортске рекреације.

Божићне литургије служене су и у храмовима у Врбањцима, Ободнику, Масловарама, Грабовици и Шипрагама.