Служена божићна литургија

Данас испраћамо божићни пост у који се улази смирено и скромно да бисмо на достојанствен начин дочекали најрадоснији хришћански празник, поручио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, који је јутрос служио божићну литургију У Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу.

,,У празничној радости Божићног дана, са нарочитом пастирском бригом и одговорношћу упућујемо очинске поздраве и молитве за наше сестре и браћу у отаџбини и расејању, гдје год да живе православни Срби, а посебно онима на Косову и Метохији, нашој духовној и националној колијевци„, истакао је Нарић у обраћању вјерницима и додао да нас рађање Богочовјека позива на праву љубав, прожету искреним осјећајем братства међу људима.

Он је упутио божићну честитку парохијанима и људима добре воље, пожељевши да празник прославе са породицом и пријатељима у срећи, здрављу и весељу уз традиционални поздрав „Мир Божији – Христос се роди“.

Божићној литургији присуствовао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је честитао свештенству Српске православне цркве и суграђанима најрадоснији хришћански празник – Божић.

,,Симболика новог рађања која краси Божић у нама би требало да пробуди нове наде и нове полете, с којима ћемо ући у савладавање нових изазова, како на личном, тако и на породичном плану. Нека празник Христовог рођења донесе духовни мир, али и спремност да подстичемо оптимизам, и да личним радом и залагањем доприносимо просперитету и напретку наше локалне заједнице„, поручио је Сакан.

У Храму рођења Пресвете Богородице прочитана је посланица коју традиционално поглавар СПЦ упућује поводом рођења Исуса Христа, најрадоснијег хришћанског празника.

Божићне литургије служене су и у храмовима у Врбањцима, Ободнику, Масловарама, Грабовици и Шипрагама.