Џудисти освојили седам медаља у Лакташима

На двадесетом Међународном џудо турниру ,,Лакташи ОПЕН“ одржаном за викенд 5. и 6.фебруара 2022.године у Лкташима наступило је укупно 1.240 такмичара из Словачке,Словеније,Хрватске,Србије, Црне Горе,Македоније,Бугарске, Русије и Босне и Херцеговине.

Првог дана турнира наступиле су млађе узрасне категорије док су кадети, јуниори и сениори наступили другог дана турнира у Лакташима. Испред клуба из Котор Вароша наступило је укупно 17 такмичара и то 8 у млађим категоријама, а другог дана турнира 9 у старијим узрасним категоријама.

Џудисти из Котор Вароша који су у млађим категоријама наступили првог дана турнира освојили су 3 медаље (једну златну и двије сребрене), док су другог дана освојене 4 бронзане медаље.

Златну медаљу освојила је Ивона Вишњић, а бронзане медаље припале су Саши Јошић, Ањи Смиљић, Луки Томић, Кристијану Вишњић, Дарији Даниловић и Андреју Брљић.

,,Наступ ни осталих наших такмичара није био лош и солидно су парирали џудистима из горе наведених држава, на шта указује чињеница да наш такмичар Јован Сердар у конкуренцији кадета до 73кг, и поред 3 побједе није успио освојити медаљу. Имајући у виду да због болести и повреда, нису наступили још неки наши такмичари и такмичарке, са оствареним резултатима наших учесника турнира можемо бити задовољни“.- изјавио је тренер Сејдо Татар