Спасао дјецу са отвореног мора

Дејана, који се са породицом налази на љетовању у ауто-кампу Рача код Сења, јуче је невријеме затекло на плажи приликом шетње са дјецом.

– Невријеме и вјетар су постајали све јачи када су посјетиоци плаже успаничено почели показивати према пучини мора гдје се налазио мали гумени чамац са двоје беспомоћне дјеце. Јак вјетар је отиснуо чамац на отворено море према Голом отоку док су дјеца дозивала у помоћ – наводи на свом “Фејсбук” профилу Дамир Дадо Тулемија истичући подвиг свог суграђанина.

Радило се о дјеци њемачких држављана који су ту такође љетовали и то узраста дјевојчица од 11 и дјечак од 8 година. Пошто је своју дјецу предао у сигурне руке Дејан, полицијски инспектор из Градишке, је узео један слободан чамац и њиме испловио не размишљајући ни часа о властитој безбједности. Успио је стигне чамац са двоје преплашене дјеце и успјешно их врати на обалу и поред јаког вјетра.

Све се ово одиграло синоћ око 20 часова и овај догађај је главна тема туриста и становника овог малог мјеста.

– Мени је част што могу овакав подвиг нашег суграђанина да објавим ,а Дејану честитам на храбрости и пожртвовању.Надам се да ће и у Полицијској управи Градишка Дејан бити адекватно награђен пошто је на заиста храбар начин и у најбољем свјетлу презентовао и Градишку и посао који обавља овај пут у сусједној држави и то на одмору.Још једном се показало да је добар полицајац на дужности и у слободном времену поготово ако треба спасавати људске животе – навео је овај младић из Градишке.