Спортске занимљивости: 15 најлегендарнијих изјава Златана Ибрахимовића

Иако никада у каријери није проглашен најбољим фудбалером свијета, те у витринама нема ниједну Златну лопту, није освојио Лигу шампиона, Европско нити Свјетско првенство, Златан Ибрахимовић је дефинитивно један од најбољих фудбалера који су икада трчали зеленим теренима. Осим мајсторства са лоптом, Швеђанин бх. коријена је захваљујући карактеру од свог имена направио планетарно познати бренд, а иако скоро сваком својом изјавом изненађује јавност, ових 15 изјава заслужује статус легендарних.

„Златан не иде на аудиције“

Ова легендарна изјава можда и не би имала толику тежину да није речена једном великом фудбалском стручњаку какав је Арсен Венгер и да се са њом није одбио један клуб какав је Арсенал. Најзанимљивије од свега је то што је Златан Ибрахимовић тада био тек млади и перспективни играч шведског Малмеа.

„Кренуо сам лијево па онда десно, он је такође. Опет сам кренуо лијево, а он је отишао по хот-дог“

У редовима Ајаxа, Ибрахимовић је већ озбиљно почео са терорисањем противничких дефанзиваца. Један од њих био је и Ливерпоолов тадашњи стопер Штефан Хенцоз, који је потпуно испао приликом покушаја заустављања Златановог напада.

„Купили сте Феррари, а возите га као да је Фиат“

Највеће главобоље у каријери му је задавао тадашњи тренер Барселоне Пеп Гвардиола, којем је једном приликом упутио протест на занимљив начин поредећи себе с Фераријем.

„Дођи код мене душо и поведи своју сестру, па ћу ти показати ко је геј“

Фотографија са Герардом Пикеом настала вјероватно приликом пријатељског поздрава и загрљаја, резултирала је са неколико наслова у жутој штампи у којој је сексуалност обојице доведена у питање. Бруталан одговор који је добила једна новинарка, ставио је тачку на такве приче за сва времена.

„Повријеђен Златан је прилично опасна ствар за сваки тим“

И када је требао заиграти иако није био потпуно опорављен од повреде, Ибра је и тада имао јако високо мишљење о себи и својим могућностима.

„Ја играм Златанов стил“

Упитан да ли на терену игра шведским или балканским стилом, још једном је показао колико је самог себе ставио изнад свих нација и менталитета.

„Ја могу играти на 11 позиција, јер добар играч може играти било гдје“

Некада направи продор или упосли колеге кроз средину, некада по боку, некада једноставно праве ствари одради у казненом простору, а своје сналажење на више позиција на терену је објаснио овом изјавом.

„Апсолутно не. Наручио сам авион. Он је много бржи“

Када је виђен у једном од највећих достигнућа аутомобилске индустрије, фасцинантном Поршеу 918 Спyдер, Ибра је упитан од стране новинара да ли је коначно задовољан избором аута и његовом брзином. Добијени одговор дефинитивно није очекивао.

„Не могу да се не насмијем на то колико сам савршен“

С обзиром на повремене коментаре о његовом изгледу, Швеђанин бх. коријена је показао да некада очигледно шалу зна окренути и на свој рачун.

„Једно је сигурно. Свјетско првенство без мене не вриједи гледати“

Утакмица баража за Свјетско првенство у Бразилу, морала је елиминисати једну фудбалску величину Златана Ибрахимовића или Кристијана Роналда. Португал је на крају успио изаћи као побједник, а Златан је коначни расплет прокоментарисао на свој начин.

„Што Керју ради са лоптом ја могу са наранџом“

Изјава Норвежанина Џона Керјуа да су неки потези Ибрахимовића на терену бесмислени, жестоко му се обила о главу када је стигла реакција у виду легендарне изјаве.

„Ништа. Она већ има Златана“

Био је ово одговор на питање шта ће купити својој супрузи за рођендан.

„Тражимо стан. Ако не нађемо ништа, онда ћу вјероватно купити хотел“

Долазак у Париз у својству краља, с обзиром на тамошњу популарност, доноси одређене изазове. Тако је Златан дужи период тражио адекватну резиденцију за себе и своју породицу.

„Онyвеу је као боксер, висок је скоро 195 цм и тежак преко 95 кг. Али против мене не би имао шансе“

Амерички штопер који тренутно брани боје Чарлтон Атлетика, познат је по својој импозантној физичкој грађи. Баш због тога многи су се бавили поређењима који је од њих двојице јачи, а Ибрахимовић није имао превише респекта ни према њему.

„Оптужиш ли ме поново да сам те намјерно повриједио, поломит ћу ти обје ноге и то ће бити намјерно“

Оптужбе Рафаела ван дер Варта да га је намјерно ударио током сусрета репрезентација Шведске и Холандије, Ибрахимовића су очигледно жестоко наљутиле.