Спортски времеплов: Сјећање на зону

„Которварошки лист“ је у априлу 1979. године објавио прилог о екипи которварошког Фудбалског клуба Младост, која је први пут упaла у Крајишку зону (сезона 1952/53).
У прилогу под насловом „Сјећање на зону“ се наводи, да је Младост остала у Крајишкој зони свега једну сезону, али значајно је истаћи да је то била прва екипа са којом се почело стручно радити.
Младост се тада у Зони такмичила са екипама Козара из Градишке, Подгрмеч – Сански Мост, Јединство – Бихаћ, Борац – Дубица и осталим крајишким клубовима. На утакмице се путовало како се стигло, а најчешће са старим возилом „Доџ“ за чијим се воланом налазио познати которварошки возач Војо Лубурић.

На фотографији је екипа Младости у саставу: Миленко Хрњез, Јакша Свалина, Суљо Јоја Караселимовић, Јуса Бегановић, Ивица Мандушић, Хамдија Диздар Сакиб Заимовић, Мидхат Верем, Ахмет Верем, Фаик Авдић и Махмут Фифић.

Једини живи играч из екипе 82-годишњи Махмут Фифић је наступио за Младост са 16 година. Играо је на десном крилу, а повремено у одбрани до 1962. године.
Посебно су остала у сјећању гостовања, скромност играча и слога у екипи у којој је један био за све, а сви за једног… Д.Керезовић