СШЦ “Никола Тесла“: Представљена књига Славена Кнежевића

У присуству бројних посјетилаца вечерас у СШЦ “Никола Тесла“ је представљена књига „Рат по мјери Пентагона – Грађански рат у Сирији и Ираку“, младог аутора Славена Кнежевића из Ободника, ученика трећег разреда гимназије.

О књизи су говорили професор Сергеј Молчанов, у име издавача Народне Библиотеке “Иво Андрић“ Челинац Борислав Максимовић, лектор професор Небојша Бубић, рецензенти проф.др. Остоја Ђукић и проф.др. Обрад Лукић.

Водитељ промоције био је Филип Перишић, потпредсједник СПКД „Просвјета“ Републике Српске.

-Када неко у 17-ој години напише књигу у којој разматра сложене историјске догађаје и чињенице, онда је то за сваку похвалу. Ова књига није случајна ни прва. Славен Кнежевић у припреми поред ове књиге има још неколико радова – истакао је Молчанов.

Лектор Бубић је рекао да је књига студиозно написана и сложена. Аутор је дао своје мишљење о овој крупној теми и трага за истином. У књизи се све испреплиће и сукобљава …

-Овај талентовани младић у виду хронике биљежи, пише и коментарише све што се дешавало у крвавим ратним драмама Сирије и Ирака. Он сагледава ситуацију на Блиском истоку и констатује да је она доста скложена и компликована, посебно због умијешаности великог броја вањских фактора – рекао је Ђукић.

По ријечима др Лукића књига младог вриједног аутора заслужује пажњу и поштовање, додајући да ова књига није завршена, потребно је да настави даље, да буде једини који се храбро дотакао актуелне теме о рату у којем се гине и руши.

Аутор је истакао да је књига настала као резултат трогодишњег рада и истраживања и проучавања рата на Блиском истоку са циљем да се информишу народне масе о стварним збивањима, која се тамо дешавају, јер су медији од којих добијамо информације под контролом западног капитала.

Он се захвалио свима који су допринијели изласку ове књиге на свјетлост дана, посебно директору и професорима СШЦ “Никола Тесла“.

Д.К.