Stanko Tepić, novi predsjednik MZ Kotor Varoš

Na sjednici Skupštine opštine Kotor Varoš održanoj 31. 05. 2017. godine donesena je odluka o izmjeni Rješenja o imenovanju članova privremenih Savjeta mjesnih zajednica. U sadašnjem sastavu Savjeta mjesne zajednice su sljedeći članovi:

MJESNA ZAJEDNICA KOTOR VAROŠ

  1. Stanko Tepić
  2. Miro Janjilović
  3. Marina Radonjić
  4. Boris Karalić
  5. Miodrag Jovičić
  6. Borislav Kršić
  7. Branislav Marković
  8. Petar Trivunović
  9. Fikret Tuzlić

 

Na konstitutivnoj sjednici savjeta MZ Kotor Varoš održanoj 08.06. 2017. godine odlukom članova za predsjednika MZ Kotor Varoš izabran je Stanko Tepić.

“Kao predsjednik Savjeta mjesne zajednice radiću na realizaciji potreba grupa građana, ali u saradnji sa njima. Smatram da tek zajedničko djelovanje u inicijativama i unaprijeđenju života u ovom dijelu grada može i mora dovesti do promjena. Prije svega, trudiću se da približimo rad mjesne zajednice svim zainteresovanim građanima. Takođe, važno je da se građani uključuju u inicijative, udruženja i nastojanja pojedinaca da svoje okruženje učine boljim. Nije dovoljno ići na posao i vraćati se sa njega i govoriti da svoj posao obavljate časno i odgovorno, jer posla je jako mnogo. Tehnologija nam danas omogućava veliki broj načina razmjene informacija u kratkom vremenskom roku i treba je zbog toga i iskoristiti. Danas svi znaju šta je Novak Đoković doručkovao i koliko je kilograma smršao, a o funkcionisanju svoje mjesne zajednice, naselja i zgrade ne znaju ništa. Ne znamo ko su nam komšije u ulazu, a kamoli da znamo ko su nam predstavnici mjesne zajednice. Upravo ova tehnologija nas je možda i odvojila od stvarnog svijeta i zato bi bilo potrebo da se svi potrudimo i vratimo u normalne životne tokove. Mjesne zajednice treba da budu mjesta gdje se komšije okupljaju, gdje zajedno diskutuju o konretnim potrebama i problemima u svom naselju, tj. mjestu gdje stanuju. Kroz mjesnu zajednicu imamo priliku uticati na komunalnu infrastrukturu, na javne sadržaje koji mogu obogatiti naša naselja, npr. vrtiće, igrališta, parkove, škole i slično”, riječi su novoizabranog predsjednika MZ Kotor Varoš, Stanka Tepić.