Станковић побједник меморијала „Јеленко Крагић“

У просторијама мјесне заједнице у Ободнику, 21. јула, организован је шаховски турнир у знак сјећања на нашег истакнутог члана Јеленка Крагића. Јеленко је био дугогодишњи члан екипе и успјешно је представљао наш клуб на такмичењима широм државе.

Турнир је дио програма обиљежавања крсне славе мјесне заједнице Ободник – Светог Прокопија. Окупио је 21 играча из: Котор Вароша (16), Челинца (2) и Кнежева (3). Играло се 7 кола уз темпо игре од 7 минута по играчу уз 3 секунде бонификације за сваки одиграни потез. Прије почетка такмичења минутом ћутње одата је почаст покојном Јеленку.

Присутнима се онда обратио Златко Крагић који је рекао нешто више о Јеленковом животу, а након тога Јеленкова кћерка Јелена је повукла први потез у мечу Станковић Драган-Станковић Жељко и тиме озваничила почетак турнира.

Највише успјеха је имао Драган Станковић који је са 6,5 поена убједљиво дошао до првог мјеста. Друго мјесто је припало Сергеју Молчанову са 5 поена, док је треће мјесто освојио Слободан Тешић са 5 поена уз слабије додатне критеријуме. Четврта награда је отишла у руке Зорану Ђурићу из Кнежева, а пету награду је освојио Дарко Станковић. Најуспјешнији представник мјесне заједнице је Недељко Марковић, а најуспјешнији ветеран (65+) је Богдан Савић.

Организатор је обезбиједио седам новчаних награда, дипломе за награђене и пехар за побједника. Награде је уручио господин Златко Крагић који је уједно и најзаслужнији за организацију овог турнира. Осим Златка, организацију су помогли значајан број спонзора којима су уручене захвалнице на затварању турнира.