СТАНKОВИЋ СОЛИДАН У БИЈЕЉИНИ

Протекла 4 дана, у хотелу ,,Ривер“ у Дворовима на програму је било сениорско првенство Републике Српске у стандардном шаху.

Турнир се играо на 7 кола уз темпо игре од 90 минута плус 30 секунди за сваки одиграни потез и рејтинговао се за свјетску ранг листу.

Kлуб из Котор Вароша, као и више пута до сада, представљао је само Станковић Драган. Станковић је веома јакој конкуренцији заузео 10. мјесто у конкуренцији 31-ог играча. Остварио је 2 тријумфа, 4 ремија и 1 пораз.

Остварио је 2 тријумфа, 4 ремија и 1 пораз. Прво мјесто припало је ВМ Савић Миодрагу, другопласирани је био ВМ Стојановић Далибор, док се бронзаном медаљом окитио ФМ Билић Владимир.

Десетим мјестом Станковић је ушао међу награђене такмичаре и тако успио оно што никоме од наших чланова није пошло за руком, а то је да се са сваког турнира у току једне календарске године вратио са наградом.

Овим турниром Станковић је заокружио своју најуспјешнију сезону, гдје посебно треба издвојити титуле првака Републике Српске у кадетској категорији, као и у сениорској конкуренцији у убрзаном шаху.