Štrajkovi šumara širom Srpske

Radnici u više šumskih gazdinstava danas su održali jednočasovne štrajkove upozorenja zbog nezakonitog smanjenja primanja radnika od 1. aprila i donošenja pravilnika o radu preduzeća „Šume Republike Srpske“.

Jednočasovni štrajk najavili su zaposleni u šumskim gazdinstvima Laktaši i Čelinac, koji su u sastavu Šumske uprave Banjaluka“, te zaposleni radnici u šumskim upravama u Zvorniku i Šekovićima.

Štrajk upozorenja održan je u šumskim gazdinstvima „Gorica“ Šipovo, te „Čemernica“ iz Кneževa.

BN televizija saznaje da radnici ŠG „Birač“ Vlasenica nisu učestvovali u štrajku. Nezvanično, oni očekuju razgovor sa rukovodstvom nakon kojeg će donijeti odluku o daljim koracima, ali kako BN televizja saznaje radnici Šumske uprave Vlasenica i Šekovići održali su štrajk upozorenja.

Ranije je u saopštenju Sindikata navedeno da će, zbog samovolje i nesaradnje menadžmenta preduzeća „Šume Republike Srpske“ sa radnicima i Sindikatom ovog preduzeća, jednočasovnim štrajkom upozorenja radnici iskazati nezadovoljstvo i u Šumskoj upravi Gacko, te u Šumskom gazdinstvu „Botin“ Nevesinje.

„Ukoliko jednočasovnim štrajkovima upozorenja ne ostvare svoje opravdane zahtjeve, zaposleni ovog javnog preduzeća će pristupiti potpunoj obustavi rada, koja će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva“, naveli su iz Saveza sindikata Republike Srpske.