Start-up „Kreni“: Najbolja poslovna ideja iz Kotor Varoša

U Banjaluci je  održan start-up dan „Kreni“ u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi ga UNDP.

Učesnici, njih više od 100, su predložili više od 40 različitih ideja za biznise a prvo mjesto osvojila je biznis ideja „Medena kuća“ kao prijedlog mjesne zajednice Vrbanjci, opština Kotor Varoš za šta su dobili novčanu nagradu koju je obezbijedio grad Banja Luka. Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Ključa a treće ekipa iz Banja Luke. Na događaju su bili prisutni predstavnici iz mjesnih zajednica Kotor Varoš, Zabrđe, Maslovare, Grabovica i Obodnik.

„Već neko vrijeme planiram da pokrenem vlastiti biznis, tj. da nabavim mašinu za obradu drveta i pravljenje košnica. Nadam se da ćemo nakon što smo osvojili prvo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji uspjeti da obezbijedimo sredstva kako bi ova ideja bila pretvorena u stvarnost“ – rekao je Željko Tepić čija ideja je predstavljena pred učesnicima seminara.

U srijedu  31.06.2017. godine će biti održan seminar u Sarajevu na kojem će učestvovati i ekipa iz Kotor Varoša zajedno sa ekipama koje su dobile najviše glasova i biće to prilika da se ideja prezentuje potencijalnim investitorima.

„Nadam se da ćemo uspjeti pokrenuti proizvodnju košnica i tako pomoći da se stvore nova radna mjesta u mjesnoj zajednici Vrbanjci a mi ćemo našim iskustvom u pisanju projekata pokušati ideju što više približiti donatorima“ – riječi su Mladena Tepića, predsjednika UG „Zmajevac“ koji je ideju prezentovao pred četveročlanom komisijom za odabir.