Струјни удар на рачунима за електричну енергију

Струјни удар на рачунима за електричну енергију! Јануарски извјештаји о потрошњи шокирали су потрошаче Електрокрајине, па се многи питају како је могуће да износ на рачуну за електричну енергију буде удуплан за само мјесец дана. Да ли је ријеч само о спорадичној грешци или се пословање снабдјевача покушава уљепшати преко леђа корисника?

Први мјесец у години бројни потрошачи у Српској добро ће памтити, јер је честитка на рачунима за електричну енергију шокирала многе.

Да на рачунима нешто не штима чули су и у удружењима потрошача. Читавој конфузији са рачунима за електричну енергију, тврде, допринијело је и повећање накнаде за обновљиве изворе енергије, зато позивају кориснике, контрола потрошње је најбољи начин превенције.

– Оно што ми савјетујемо потрошаче је да од 1. до 1. пописују своја бројила, једино тако ће упратити одступања – каже Зоран Петош из Удружења грађана „Дон“.

Док потрошачи редом тврде да нису мијењали навике и да су нереално високи рачуни начин којим снабдјевач покушава уљепшати финални финансијски извјештај преко леђа корисника, у Електрокрајини одбацују такве оптужбе. Кажу, ријеч је о спорадичним случајевима, никако о намјерном пропусту.
Наводе потрошача у Електрокрајини демантују јер, кажу, број жалби није већи него раније и мјери се у промилима. Ипак, у току је интерна контрола стања на терену, али тврде, не због жалби грађана него због воље управног одбора.

„Ради се о редовној и периодичној процедури када Управа предузећа нађе за сходно да је потребно извршити редовну контролу рада и начина поступања радника на терену“, наводe у Електрокрајини.

Уз то, у Електрокрајини напомињу – зими је потрошња већа, па су и рачуни већи. Ипак, сви који сумњају у исправност рачуна могу им се јавити. А баш сутра незадовољни грађани могу разговарати и са Управним одбором од 8 до 12 часова, јер ће управо они, због како тврде, кривих навода, разматрати жалбе потрошача.

Извор:ртрс