Сутра пливање за Часни крст

За богојављенско пливање за Часни крст у Котор Варошу пријавило се 14 пливача који ћеданас бити подвргнути обавезном љекарском прегледу у Дому здравља “Свети Пантелејмон”.

За Часни крст ће пливати само најхрабрији и најспремнији, а након љекарског прегледа ће бити познат тачан број учесника.

– Доктор Слађан Каламанда ће у периоду од 10.00 до 16.00 часова обавити општи преглед пријављених, јер ова манифестација није само приказ снаге духа, већ и тијела – истакли су у Организационом одбору ове манифестације и захвалили директору которварошког Дома здравља Владимиру Бибићу.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић каже да ова манифестација има вјерски карактер.

– Сви који уђу тај дан у ријеку Врбању су побједници, јер је у питању витештво, а не такмичење – рекао је Нарић.

Учесник који буде први допливао до Часног крста добија златни дукат који дарује Алекса Вучановић, умјетничку слику Бранка Русмира и заставе РС и Војске РС, најмлађи учесник добија поклон бутика “Бест”, а најстарији дар продавнице бијеле технике “Зеус”.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је за учеснике пливања за Часни крст обезбиједио мајице као трајну успомену на овај дан, а Српска православна црквена општина Котор Варош и начелник општине су за њих обезбиједили ручак у ресторану “Наша кафаница”.

Предузеће “Квимпекс” је за посјетиоце обезбиједило кувано вино, док ће “Житопека” омогућити гледаоцима да дегустирају пецива.

Подршку организацији су пружили и Горан Бубић који је и ове израдио Часни крст, Комунално предузеће “Бобас”, “Врбања шуме”, Шумско газдинство “Врбања”, которварошка пословница “Електрокрајине”, “Дермал”, “Грађус”, “Бор Петрол”, “Декол”, Ауто-сервис “Мома”, пекара “Обеликс”, “Превоз Голуб”, кафе бар “Деус”, месница “Жар”, кафе бар “Метакса” и кафе бар “Пиколо”.