Све је спремно за фудбалски турнир ветерана

Предстојећег викенда Котор Варош ће угостити фудбалске ветеране из Крања, Старе Пазове и Апатина на 1. Међународном турниру пријатељства „Котор Варош 2017“.

У организационом смислу све је спремно за долазак гостију и њихов боравак у Котор Варошу.

„Угостићемо преко 40 гостију из Словеније, Хрватске и Србије, али и бројне фудбалске раднике који су пружили несебичну подршку нашем досадашњем раду“, истакао је Алекса Вучановић, потпредсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације.

Он се посебно захвалио начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, директору хотела Ст. Петар Срђану Лакићу и Александру Саши Петровићу, без чије помоћи тешко да би се овај турнир и одржао.

Капитен фудбалских ветерана из Апатина Славко Јерковић у први план истиче дружење и размјену искустава свих учесника.

„У Котор Варошу се осјећамо као код своје куће, гостопримство је изузетно и наше пријатељство ћемо наставити већ 15. септембра, када ћемо ми бити домаћини турнира на којем ће још учествовати и екипа ветерана из Сокобање“, рекао је Јерковић.

Замјеник градоначелника Крања Борис Веховец најављује реванш Которварошанима за пораз у Крању.

„Екипа ветерана Триглава долази са жељом да братске односе два града додатно оснажи, а у такмичарском смислу обећавамо борбу за највиши пласман“, поручио је Веховец.

Екипе из Крања и Апатина долазе у петак у Котор Варош, док ће ветерани из Старе Пазове доћи у суботу пред почетак турнира.

Међународни турнир пријатељства „Котор Варош 2017“ заједнички организују Удружење за промоцију и значај спортске рекреације и општина Котор Варош.

Све утакмице играју се у спортској дворани у суботу 2. септембра са почетком у 12.00 часова.

Улаз је бесплатан за посјетиоце у спортској дворани, а за све њих обезбијеђено је и точено пиво током трајања турнира. Играће се по систему свако са сваким, а након шест одиграних утакмица биће познат и први побједник Међународног турнира пријатељства „Котор Варош 2017“. С.П.