Тешић „демолирао“ Дубичане, Сакан дебитовао, Ескић „закључао“ мрежу

Феноменална партија Бошка Тешића и 16 његових погодака, синоћ су обиљежили утакмицу 21. кола Прве рукометне лиге РС између екипа Котор Вароша и Козаре МП из Козарске Дубице, коју су наши рукометаши ријешили у своју корист, резултатом 28:20. Наши рукометаши су боље отворили утакмицу и повели са 2:0, да би гости серијом од 5:0, преокренули резултат  и у 12 минуту водили са три гола разлике. Потом ствари у своје руке узима разиграни Тешић и у 18 минуту домаћин поново води, овог пута 7:6. До краја полувремена смо имали резултатску клацкалицу, послије које су наши рукометаши на одмор отишли са вођством 12:10. Шоу Тешића се наставља и у другом полувремену, првих шест погодака су били његово дјело, и Котор Варош је водио у 39. минуту са 19:15. Ту предност наша екипа је зналачки знала да сачува и чак је и повећа до краја утакмице, за коначних 28:20. Поред поменутог Тешића и његових 16 постигнутих голова, ова утакмица је била значајна и за првотимца Которварошана Милоша Сакана који је уписао своје прве минуте у првом тиму и већ на дебију постигао два поготка. Одличан на голу домаћина је био голман Ескић са 22 одбране. Код гостију бољи од осталих је био Татаревић који се пет пута уписао у стрелце, док су га са по четири поготка пратили Миљуш и Радаковић.В.Ђ.

РК „Котор Варош“ – РК „Козара МП“ 28:20 (12:10)

Которварошка спортска дворана, Гледалаца: 100,  Судије: Ј. Анушић, М. Анушић,  Делегат: М. Момчиловић.

РК „Котор Варош“: Ескић (22 одб.), Радивојевић, Пејаковић, Кузмић, Раљић 2, Гатић, Марковић 5, Стојановић 3, Сакан 2, Тешић 16, Жарић, Максимовић.

РК „Козара МП“:Д. Бижић, Премасунац, Слијепац, Татаревић 5, Радаковић 4, Мијић, Миљуш 4, Елчија 3, Буразор, Да. Бижић, Драгичевић, Станчић 3, Табаковић 1, Ханданагић.

Играч мање: РК „Котор Варош“ 8 минута, РК „Козара МП“ 8 минута.

Седмерци: РК „Котор Варош 3/2, РК „Козара МП“ 5/3