Трајно сјећање на Миленка Билбију

ШК „Котор Варош“ већ 14. година организује у знак сјећања на свог дугогодишњег члана Меморијал „Миленко Билбија“ на који се петог марта одазвало 33 такмичара.

Учесницима се захвалио на одзиву предсјеник клуба Сергеј Молчанов, који је истакао да су Меморијал подржала Синдикална организација СШЦ“Никола Тесла“,  Пекара „Обеликс“ и Књиговодствени сервис „Благојевић“.  Домаћин меморијала био је хотел „СТ.Петар“.

Миленкова супруга Мирјана је у име породице поздравила такмичаре, истичући задовољство што которварошки шахисти већ дуги низ година чувају успомену на Миленка, његов труд  и дугогодишњи рад на развоју  шаха у општини Котор Варош.

„14.ти меморијал показује да се шах на овим просторима упркос тешкоћама материјалне природе ипак одржава и све је је више заинтересовних за овај  племенити спорт захваљујући управо Миленковим стазама  уз вашу насебичну подршку“,  рекла  је Мирјана.

Након девет одиграних кола за побједника овогдишњег меморијала проглашен је Зоран Ђурић из Кнежева са 7,5 поена, док су се од другог до четвртог мјеста пласирали которварошани Драгослав Јотановић, Ранко Гавранић и Сергеј Молчанов по 7 поена .

За најбољег омладинца проглашен је Драган Станковић из Масловара са 6,5 поена.

Пехар побједнику, дипломе за учеснке од првог до четвртог мјеста и награде предала је Микенкова Супруга Мирјана.

Душко Керезовић