Тријумф Которварошана у Апатину

Которварошки фудбалски ветерани су јуче учествовали на „Братским сусретима“ у Апатину, гдје су освојили прво мјесто на турниру у малом фудбалу.

У првом мечу надвисили су ветеране Сокобање резултатом 3:1, док су у другом сусрету били бољи од домаћина и славили са 5:1.

Друго мјесто припало је ветеранима из Апатина, док су ветерани из Сокобање освојили треће мјесто.

Све утакмице су игране у сали Основне школе „Жарко Зрењанин“, а боравак у Апатину которварошки ветерани су искористили да учествују у традиционалној ракијади, гдје је у конкуренцији 30 излагача Алекса Вучановић освојио прво мјесто.

„Иако ослабљени успјели смо освојити прво мјесто, али оно што је најбитније наставили смо његовати традицију дружења са нашом браћом из Србије. Захваљујемо се и нашем земљаку Милану Прашталу, који нам је играчки помогао да донесемо пехар у Котор Варош“, рекао је Дејан Керезовић, који је проглашен за најбољег голмана турнира.

У име домаћина пехаре и дипломе представницима екипа уручио је Славко Јерковић, али и пригодне поклоне за све госте.

„Братске везе са ветеранима из Котор Вароша и Сокобање су учвршћене након овог турнира, а искрено се надам да су наши спортски пријатељи из Републике Српске понијели лијепе успомене из Апатина“, истакао је Јерковић и додао да су сви учесници турнира учествовали на бизнис форуму и традиционалној еколошкој акцији чишћења града Апатина.

Представник Удружења спортских ветерана из Сокобање Драган Марјановић је поручио да су ови братски сусрети ветерена одлична прилика да се покрене иницијатива о братимљењу градова.

„Сматрам да смо својим наступима и његовањем пријатељских односа довољно допринијели да се успостави сарадња општинских руководстава и да се она прошири у области привреде и културе, а изузетно се радујемо доласку у Котор Варош 24. септембра на 5. Међународни турнир пријатељства“, нагласио је Марјановић.

Которварошани и овај пут носе лијепе успомене из Апатина, града гдје се осјећају као код своје куће, а то је прије свега заслуга изузетних људи који његују овакву врсту дружења у нади да ће она трајати још дуго година.