Тријумф которварошких ветерана у Сокобањи

Фудбалски ветерани Котор Вароша освојили су прво мјесто на Међународном турниру у малом фудбалу у Сокобањи и тако одбранили титулу освојену прошле године.

На турниру који је одржан протеклог викенда Которварошани су остварили двије побједе, и то у првој утакмици савладали су фудбалске ветеране из Апатина резултатом 5:1, а у другом мечу домаћи састав са 4:2.

У утакмици за друго мјесто Апатин је савладао домаћина резултатом 8:6.

Иако су мечеви имали такмичарски значај они су, прије свега, били пријатељског карактера јер су остварена нова познанства која имају за циљ његовање братских односа са обје стране ријеке Дрине.

Члан побједничке екипе Душко Васиљевић захвалио је домаћинима за гостопримство и позвао братске екипе на 4. Међународни турнир пријатељства који ће крајем октобра бити одржан у Котор Варошу.

„Ове године очекујемо учешће осам екипа из Србије, Словеније и Републике Српске, што наш турнир чини јединственим на простору бивше Југославије“, истакао је Васиљевић.

Домаћин тродневног дружења потрудио се да све протекне на високом нивоу, а награде и поклоне за све учеснике уручио је предсједник Удружења фудбалских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић.

„Чекали смо да се стекну услови након епидемије вируса корона да одржимо турнир и успели смо у тој намери, а задовољство је тим веће што су нам у гостима била наша браћа из Апатина и Котор Вароша“, рекао је Франкуловић.

Током боравка у Србији фудбалски ветерани су наишли на изузетно гопстопримство у општинама Мали Зворник и Параћин, гдје су уручили пригодне поклоне шефу административне службе општине Мали Зворник Младену Перићу и замјенику предсједника општине Параћин Томиславу Шалетићу, као и њиховим сарадницима, а договорено је да Которварошани заједно са ветеранима Црвене Звезде гостују у Малом Зворнику у другој половини године.

Одлазак которварошких ветерана у Сокобању су помогли начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и генерални директор компаније „Еуромонт“ Миомир Маглов.

Фудбалске ветеране из Котор Вароша у петак, 12. јуна, очекује пријатељски сусрет у Приједору са екипом ветерана „Радника“ из Урија.