У акцији давања крви прикупљена 151 доза

У јесењој  акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљена је 151 доза драгоцјене течности, које ће бити предате Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је број давалаца био знатно  већи, али због ниског или високог притиска неки Которварошани нису били у могућности да учествују у акцији.

„Киша није спријечила наше племените суграђане да се одазову у великом броју на ову најхуманију акцију коју организује Црвени крст. Са поносом можемо рећи да смо развили такав степен добровољног давалаштва крви да према броју прикупљених доза драгоцјене течности спадамо међу водеће општине у Републици Српској“ истакао је Брборовић.

Према његовим ријечима, добровољно давалаштво крви у Котор Варошу је у експанзији, што даје гаранције грађанима да ће увијек имати на располагању довољне количине крви свих крвних група.

Горан Пејковић који је крв даровао 50 пута рекао је да је ово најмање  што свако од нас може да уради како би помогао другима. Он је такође апеловао да се млади укључе у ове акције, и истакао да ће давати крв док га год служи здравље.

Раденко Смиљић један је од редовних давалаца крви  истиче да је то посебан осјећај јер на тај  начин некоме спасава живот.

„Много је лијеп осјећај када знате да ће ваша крв спасити некоме живот. Позвао бих и остале, посебно младе људе, да што чешће дају своју крв и тиме помогну некоме“ поручио је Смиљић.

Акцију добровољног давања крви организовала је Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, уз подршку привредника и Општине.