У азил за псе у Прњавору смјештено осам луталица из Котор Вароша

Хигијенски сервис за напуштене животиње ,,Јава“ из Прњавора јуче је под надзором Комуналне полиције Котор Варош у ванредној акцији уклонио са которварошких улица осам паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао једа се на овај начин смањује број одбјеглих и напуштених паса на терену и отклањају евентуалне опасности од уједа.

,,Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима.

Он је указао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и лица која кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

,,Како постоје индиције и сумње да се и на нашу територију допремају напуштени псиапелујемо на све грађане да, уколико примијете или имају било каква сазнања о евентуалном допремању паса, обавијесте надлежне службе како би се предузеле законске мјере против тих лица“, поручио је Малијевић.

У прихватилишту за псе у Прњавору на животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, обезбјеђује им се храна, као и удомљавање.