У Котор Варошу одржана „Конференција беба“

На которварошком Градском тргу вечерас је одржана 5. Конференција беба, манифестација чији је циљ промовисање рађања и родитељства. Tрадиционално, ова манифестација окупила је велики број најмлађих Которварошана и њихових родитеља који су присуствовали четвртој „Kонференцији беба“ на којој је учешће узело преко 94  малишана у такмичарском дијелу. Радно предсједништво којим је предсједавала Сања Благојевић испред которварошког Центра за културу, спорт и информисање и Ранкица Кршић из Дјечијег вртића „Лариса Шугић“ изабрало је трочлано предсједништво „Kонференције беба“ у које су ушли најмлађа беба  Арсеније Поповић, најстарија беба Вукота Ђекановић и  бебe са највише браће и сестара Анастасија Марић, Пејић Бранислав, Марко Тешић и Вукота Ђекановић. Организована су такмичења за малишане у неколико занимљивих игрица.

Организатор ове манифестације био је которварошки Центар за културу, спорт и информисање, док су главни покровитељи и ове године били општина Котор Варош и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Спонзори 5. Конференције беба у нашем граду били су: „Виолета“ д.о.о., Пекара „Обеликс“, „Венера д.о.о.“, Industria Monouso  Котор Варош, Дисконт пића „Вујиновић“, Дјечија играоница „Маша и Медо“ и

Током Конференције беба малишани су се такмичили у више категорија. Ана Тепић  освојила је прво мјесто у пузању, друга беба је биo  Страхиња Савановић , док је треће мјесто освојиo Вукота Ђекановић.

Васић Марко је био најбржи у испијању сокића у категорији од једне до двије године, друго мјесто освојила је  Доцић Ирина, а треће мјесто припало је Вученовић Матеју.

У категорији од двије до четири године најбржи у испијању сокића био је  Михајло Бунић, друго мјесто освојио је  Јурић Милош, а треће  Марко жарић.

У игри слатког изненађење чоко мафин најбрже је појела  Aлександра Јурић, други је биo   Божиећвић Дамјан, док је трећу награду освојила   Миа Васић.

У веома занимљивом музичко-забавном програму наступили су малишани из Центра за породицу „Кућа радости“ и малишани Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, а са најмлађим Которварошанима вечерас су се дружили Спужва Боб и Вини пух.