У петак вјежба Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста Котор Варош на тему „Евакуација и спашавање ученика и радника школе“

У  петак 29. септембра, у 12:30 часова, на простору ОШ „Свети Сава“ Котор Варош, одржаће се вјежба Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста Котор Варош, на тему „Евакуација и спашавање ученика и радника школе“.

Поред учешћа Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста, ученика и радника школе, у овој вјежби учествоваће и Ватрогасна јединица, екипа хитне помоћи као и припадници Полицијске станице Котор Варош.

Циљ ове вјежбе је практична провјера плана евакуације и спашавања ученика и радника ове школе, прије него што наступи опасност за живот или здравље истих који се нађу у угроженим просторијама и просторима за вријеме ванредне ситуације.

Осим провјере практичне оспособљености радника и ученика школе за поступање у случају ванредних прилика, пратиће се поступак, начин интервенције и функционисање осталих учесника из система опште заштите грађана.

Вјежба ће показати на најбољи начин како Вишенамјенска теренска екипа Црвеног крста, Ватрогасна јединица, екипа хитне помоћи и припадници Полицијске станице Котор Варош функционишу и кординирају код оваквих догађаја, а све у циљу да убудуће постану још оперативнији.