У понедјељак „Час бесплатних правних савјета/помоћи“

Мјесна заједница Котор Варош кроз пројекат неформалне групе младих уз подршку Фондације Мозаик и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ у понедјељак 13.06.2022. године, са почетком у 19 часова организује „Час бесплатних правних савјета/помоћи“. Час бесплатних правних савјета/помоћи одржаће се у просторијама мјесне заједнице Котор Варош, овјекат кино сале улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање.

„Циљ часова је да правници и адвокати нашим суграђанима појасне поједина правна питања и на тај начин олакшају остваривање грађанских и политичких права која им гарантују законска рјешења по разним областима права“, изјавио је Станко Тепић, носилац пројекта.

Као разлог организовања наводе да се велики број грађана свакондевно сусреће са бројним проблемима и недоумицама везаним за рјешавање њихових правних питања.

Велики број судских премета доказ је да се становници Kотор Вароша свакондевно сусрећу са бројним проблемима и правним недоумицама. Бројни становници имају проблем са непознавањем процедура пред надлежним инстанцама. Желимо да нагласимо да је потребно пружити помоћи мјештанима приближавајући им правну науку и правне теме са јасном поруком да не треба да се уздржавају у предузимању правних радњи пред надлежним правосудним инстанцама, већ напротив да позитивно ријеше своје питање, истичу организатори.

Организатори истичу да ће поред овог часа у наредном периоду бити доступни нашим суграђанима, те да се исти  могу обратити за правну подршку.

На питања грађана, одговоре кроз бесплатне правне савјете даваће Мр Станко Тепић, аутор и уредник странице „Јустиција“ и Жељко Бубић адвокат из Котор Вароша са канцеларијом у Бањој Луци.