У понедјељак свечано отварање нове зграде општине

Нова зграда општинске управе Котор Варош биће свечано отворена у понедјељак /28. новембра/ у 11.00 часова у присуству великог броја званица из политичког, друштвеног и јавног живота Републике Српске и општине Котор Варош.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је ријеч о објекту укупне корисне површине од 2.360 метара квадратних, у оквиру којег су изграђени сутерен, приземље и три спрата.

Изградњом нове зграде коначно је ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе, које су сада смјештене у неусловним просторима на више различитих локација“, истакао је Сакан.

Зграда локалне управе општине Котор Варош је пројектована као слободно-стојећа зграда. У подрумском дијелу објекта обезбијеђене су подземне паркинг гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

Жељели смо показати да имамо смјелости, знања, воље и радног полета да реализујемо пројекат којим ћемо се, корак по корак, приближавати стандардима и токовима који постоје у савременим европским државама“, нагласио је Сакан.

Поред високих званичника из политичког живота Републике Српске свечаном отварању ће присуствовати градоначелник Бањалуке и начелници сусједних општина, представници Привредне коморе Републике Српске, угледни привредници са подручја општине Котор Варош и из Републике Српске, представници међународних организација, као и бројни грађани.

Након полагања камена темељца у септембру 2019. године у понедјељак ће сви присутни свједочити отварању овог репрезентативног објекта, који је изграђен на понос свих Которварошана и грађана Републике Српске.