У Сашину част играју бивши и садашњи кошаркаши

Први меморијални кошаркашки турнир „Александар Саша Петровић“, у помен на прерано преминулог дугогодишњег члана и предсједника Кошаркашког клуба /КК/ „Младост“, биће одржан у суботу, 31. августа у Котор Варошу, а окупиће истакнуте спортске раднике и све оне који су стварали и развијали кошарку у овој локалној заједници и Републици Српској.

Александар Саша Петровић био је дугогодишњи играч и предсједник КК „Младост“ Котор Варош, функционер у Кошаркашком савезу Републике Српске и члан предсједништва Подручног кошаркашког одбора Бањалука.

Из Кошаркашког клуба „Младост“ поручују да турниром желе одати помен Саши, али и бројним спортистима који су изгубили битку са опаким болестима.

Предсједник КК „Младост“ Слободан Ђурић рекао је да је намјера Клуба да овај турнир постане традиционалан и препознатљив као мјесто сусрета кошаркашких екипа, спортских легенди и дружења спортиста, а који ће доласком подржати гледаоци, навијачи и љубитељи спорта.

Саши, који се до задњег дана храбро борио против опаке болести, кошарка је била велика љубав. Резултати његовог рада су нас задужили да његов лик и дјело живи генерацијама управо преко кошаркашких утакмица и сусрета на којима је провео цијели живот„, поручио је Ђурић.

Турнир почиње у 13.30 часова одигравањем ревијалне утакмице у којој ће наступити сви који су заједно са Сашом живјели кошарку и оставили траг у његовом животу.

Претходно ће учесници турнира положити цвијеће на спомен-обиљежје овом истакнутом кошаркашком раднику, који је задужио кошарку и спорт Котор Вароша.

Организатор турнира је КК „Младост“, а покровитељи Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош.

Александар Саша Петровић /47/ добитник је овогодишње Златне повеље, која се додјељује поводом 24. априла – Дана општине Котор Варош, а преминуо је у августу прошле године.

Петровић се на ратишту истицао јунаштвом и храброшћу, а са непуне 23 године постао је најмлађи мајор Војске Републике Српске, командујући чувеним Другим батаљоном 22. пјешадијске бригаде.