У Шипрагама служен парастос за 13 погинулих бораца

У цркви Свете Тројице у Шипрагама данас је служен парастос за 13 погинулих бораца ове мјесне заједнице у одбрамбено-отаџбинском рату, а код спомен-чесме су положени вијенци.

Парастос је служио парох шипрашко-грабовачки Божидар Куртиновић, а вијенце су положили начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и делегација општинске Борачке организације.

Начелник општине Зденко Сакан је рекао да никада не смију бити заборављени они који су свој живот дали за Републику Српску.

Предсједник Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић је истакао да је један од важних задатака данашњих генерација чување сјећања и истине о дешавањима у минулом рату.

,,Нови нараштаји морају учити о својој историји, а ми морамо истину о нашој борби пренијети на млађа покољења. Зато је битно да се све информације и сјећања чувају, како би била сачувана Република Српска“, нагласио је Савановић.

По његовим ријечима планирана је изградња спомен-обиљежја у мјесној заједници Шипраге, уз подршку општинског руководства и Борачке организације Републике Српске.

Данашњем парастосу и полагању вијенаца код спомен-чесме присуствовале су породице погинулих бораца и мјештани Шипрага.